Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dnes se koná derniéra kabaretu Ovčáček čtveráček. Dorazí i hradní mluvčí?

Jiří Ovčáček, český novinář a tiskový mluvčí. Od prosince 2013 je mluvčím Miloše Zemana a následně i ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky
Jiří Ovčáček, český novinář a tiskový mluvčí. Od prosince 2013 je mluvčím Miloše Zemana a následně i ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V pražském Divadle Za plotem, které sídlí v areálu bohnické psychiatrické léčebny, se dnes večer odehraje derniéra divadelního kabaretu Ovčáček čtveráček. Mluvčí se však omluvil.

Inscenaci zlínského divadla, jejíž uvedení byla od premiéry loni v listopadu vyprodaná, mohou dnes lidé sledovat také v kinech. Přímý přenos uvede 70 kinosálů, pro velký zájem v některých z nich uvedou po skončení přímého přenosu několik záznamů.

Divadelníci vznikem inscenace reagovali na události související s udělováním státních vyznamenání, ve hře se kromě prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka objevují dalajlama, Jiří Brady, několik politiků i zpěvák Daniel Hůlka. Uvádějí, že většina dialogů je autentických.

Divadlo opakovaně zvalo na derniéru také Jiřího Ovčáčka. "Ten se však minulý čtvrtek omluvil s tím, že počátkem tohoto týdne bude mimo hlavní město. Zdali hodlá navštívit přímý přenos v některém z mimopražských kin, tiskový mluvčí na svém oficiálním twitterovém účtu neuvedl," řekli v pondělí divadelníci.

Autor inscenace, ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek, hru napsal, jak uvádí na webu, s "použitím různých rozhovorů, textů, článků a jedné hry VH". Inspirací mu byla Zahradní slavnost Václava Havla a její postava Hugo Pludek. Michálek uvedl, že kabaret byl původně zamýšlený pro pár přátel, od začátku byla s premiérou naplánována i derniéra. Text vznikl asi za dva dny, od nápadu do premiéry uplynulo asi devět dní.

Témata:  Jiří Ovčáček divadla

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy