Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve věku 76 let zemřel jazzový zpěvák Al Jarreau

Náboženství, ilustrační fotografie
Náboženství, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Los Angeles - Ve věku 76 let zemřel legendární jazzový zpěvák Al Jarreau. V neděli to oznámil jeho manažer. Jarreau se proslavil v 70. letech alby We Got By a Look to the Rainbow. Byl držitelem sedmi cen Grammy.

Jazzový zpěvák Alwin Lopez Jarreau zemřel v Los Angeles v neděli kolem šesté hodiny ranní místního času. Ve středu byl hospitalizován kvůli vyčerpání organismu a musel zrušit všechny naplánované koncerty. Do poslední chvíle mu v nemocnici dělala společnost jeho manželka, syn a několik přátel.

Kromě jazzu se Al Jarreau věnoval i soulu, R&B nebo popu. V roce 1975 vydal první album We Got By, kterým se proslavil. O dva roky později nahrál živé album Look to the Rainbow, za nějž dostal první cenu Grammy. Dohromady dostal těchto prestižních ocenění sedm. 

Jarreau většinou nejezdil na turné sám, ale s dalšími jazzovými hvězdami, jako byli Miles Davis, Chick Corea nebo George Benson. V roce 2001 získal hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. Loni absolvoval padesátku koncertů, mezi nimi i vystoupení v Bílém Domě. 

Mezi jeho největší hity patřily písně Mornin', After All a We're in This Love Together. Proslul také úvodní skladbou k televizní show Moonlighting, jeho hlas zní i v charitativním singlu We Are The World. I sám Jarreau byl znám svou dobročinností a podporou mladých umělců.

Témata:  úmrtí Al Jarreau

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy