Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vetřelec míří do českých kin: Covenant. Zdánlivý ráj se změní v krvavé peklo. Podívejte se na trailer

Kino, ilustrační foto
Kino, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Film Vetřelec: Covenant od režiséra Ridleyho Scotta je druhou kapitolu v trilogii předcházející Vetřelci, která začala před pěti lety ve snímku Prometheus a pojí se přímo na Scottovo klíčové dílo žánru sci-fi z roku 1979.

Snímek s temnou hudbou Jeda Kurzela a Richarda Wagnera odehrávající se v roce 2104 uvede distribuční společnost CinemArt 18. května.

"Vždycky mě zajímalo, proč si žádný z tvůrců původních tří pokračování nepoložil dvě logické otázky - kdo a proč tyto bytosti vytvořil. Díky mému Prometheovi povstal Vetřelec z mrtvých, a teď se konečně nabízí prostor odpovědět na obě klíčové záhady. Dotýkáme se témat smrtelnosti a nesmrtelnosti, umělé inteligence, blížíme se k samému jádru," uvedl Scott.

V ději nového Vetřelce, který se točil v Austrálii a na Novém Zélandu, se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož jediným obyvatelem je syntetický David (Michael Fassbender), přeživší z expedice Prometheus.

Druhý díl nové trilogie, která začala filmem Prometheus měl pracovní název Vetřelec: Ztracený ráj. Nakonec jde do kin s názvem Vetřelec: Covenant, jenž se opírá o jméno vesmírné lodi. V hlavních rolích se objeví Katherine Waterstonová a Michael Fassbender, kteří už spolu hráli ve filmu Steve Jobs.

"Vždycky jsem Vetřelce považoval za dobře udělaný béčkový film. Tedy za příběh s prostým modelem: sedm lidí se nachází ve starém temném domě a my hádáme, kdo umře první a kdo přežije," podotkl Scott, jehož v druhém dílu původní série vystřídal James Cameron. Třetí díl režíroval David Fincher, čtvrtý Jean-Pierre Jeunet. Od snímku Prometheus za projektem opět stojí Scott.

Témata:  Ridley Scott filmy Michael Fassbender film Vetřelec: Covenant

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy