reklama

Tvůrci novou komedii označují „Český biják jinak", diváci tak uvidí snímek natočený týmem lidí, který sice nemá takové zkušeností jako jejich filmařští kolegové, ale dohání to nadšením a obrovskou energií. „Film jsme natočili bez jakékoliv vnější finanční podpory a silného ekonomického zázemí. Někdo by mohl říci, že se takhle filmy točit nedají, ale my jsme chtěli dokázat pravý opak. Dotáhli jsme snímek do konce a věříme, že si film lidi najdou a pobaví je. To byl ostatně jeden z hnacích motorů v době, kdy to s projektem vypadalo všelijak," komentuje vznik snímku producent Jan Holub.

V hospodě u piva se setkají čtyři dobří přátelé z mládí - Karel (Karel Hynek), Filip (Dominik Heřman Lev), Pupík (Arnošt Frauenberg) a Caprio (Radek Petráš). Vzpomínají na legendární kemp Bambus, do kterého za mlada jezdívali a kde prožili ta nejlepší léta. Proto se rozhodnou, že kemp navštíví znovu. Karel právě odešel z armády, Filip skončil v práci a Caprio je herec na volné noze, tak mají času dostatek. Na poslední chvíli však Karel dostane na starost svého dospívajícího syna Juru, který není moc nadšen z dovolené s otcem. Všechno je ale už naplánováno, a tak v duchu Karlova vojenského hesla "Jen my, instinkt a příroda" vyráží stříc kempu Bambus.

Zdroj: YouTube

Čtyřku komiků z show Na stojáka a teeanegera Romana Kamiše, kteří na filmovém plátně debutují, ve vedlejších rolích podpoří jejich slavnější kolegové jako například  Eva Decastelo, Lukáš Langmajer, Richard Nedvěd a Varhan Orchestrovič Bauer. Každý z nich vnesl do filmu něco ze svého specifického humoru a pomáhají tak vytvářet atraktivní humornou podívanou.

Film se kvůli potřebě letních dnů a navození té správné letní atmosféry natáčel tři léta od roku 2013. Převážně se natáčelo v obci Višňová, která proslula  v 70. letech minulého století natáčením slavných Chalupářů.

„Motto český biják jinak pro Musíme se sejít přesně vystihuje to, co jsme chtěli divákovi představit. Dramatu je v každodenním životě dost a dost a podle nás by film měl hlavně bavit. Když po zhlédnutí našeho snímku zůstane divákovi na tváři úsměv celý večer, pak to stálo za to," dodává Holub.

Film Musíme se sejít vstoupí do českých kin 9. června.

Zpravodajský server Globe24.cz je mediálním partnerem filmu.