reklama

Svůj záměr natočit film ze světa Karlíka a továrny na čokoládu oznámilo studio Warner Bros krátce po smrti Gena Wildera, který zahrál Willyho Wonku ve filmu Willy Wonka a továrna na čokoládu v roce 1971. Od té doby si film vybudoval téměř kultovní pozici a někteří fanoušci hodnotili oznámení nového filmu tak blízko po smrti Gena Wildera jako urážku tomuto herci.

Warner Bros však nemají v plánu natočit znovu film o Karlíkovi v továrně. Dva filmy, druhý z nichž je Karlík a továrna na čokoládu z roku 2005 od režiséra Tima Burtona, jsou podle nich dostatečné. Nový film se má zaměřit na život Willyho Wonky před událostmi tohoto filmu.

V novém snímku by se tedy lidé mohli dozvědět, jak se majitel čokoládovny dostal do džungle, v níž našel Oompa Loompy, jak žil předtím a podobně. Podle serveru Huffington Post producenti zvažují, že by hlavní roli Willyho Wonku hrál Ryan Gosling, který je známý z filmů jako La La Land, Jen Bůh odpouští nebo romantického snímku Zápisník jedné lásky.

V La La Land dokázal své taneční a zpěvné schopnosti, takže by měl být schopný se této role zhostit s potřebným talentem. Ryan Gosling dokonce podle serveru The Hashtag Show projevil o roli Willyho Wonky zájem. Pokud se Willy Wonkou skutečně stane, pravděpodobně se bude inspirovat spíše Genem Wilderem než excentrickým Johnny Deppem.

Film navíc bude v dobrých rukou, protože produkci filmu má převzít David Heyman, který pracoval i na snímku Fantastická zvířata a kde je najít. O tom, že se stal producentem právě David Heyman, informoval server Variety na podzim loňského roku.

Mezi knihy od Roalda Dahla patří kromě Karlíka a továrny na čokoládu také Matylda, Obr dobr, Jakub a obří broskev či Prevítovi. Matylda byla zfilmována roku 1996, zatímco Obr dobr se dočkal zpracování až v loňském roce.