Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny MTV ovládl rapper Kendrick Lamar, získal sošku za videoklip roku

MTV
MTV
Foto: MTV

Los Angeles - Hlavní cenu hudební televize MTV za videoklip roku získal americký raper Kendrick Lamar. Za nejlepšího nováčka byl vyhlášen zpěvák Khalid. Mnoho celebrit využilo nedělní show k politickým projevům.

Raper Kendrick Lamar (30) dostal zmíněnou cenu za klip k písni Humble a potvrdil roli favorita. Na slavnostní večer přišel s osmi nominacemi a šest z nich proměnil v sošky, které si vysloužil také za nejlepší videoklip v žánru hip hop nebo v kategorii nejlepší režie.

Během ceremoniálu, který moderovala zpěvačka Kate Perryová, vystoupili kromě samotného Lamara mezi jinými také Ed Sheeran a zpěvačky Lorde či Miley Cyrusová. Sheeran nakonec získal ocenění pro nejlepšího umělce. Perryová se hned na začátku strefovala do prezidenta Donalda Trumpa a ptala se publika, jak ho snáší.

Poprvé se v neděli udělovala cena v kategorii "nejlepší boj proti systému". MTV ji rovným dílem udělila všem šesti nominovaným - mezi nimi raperovi K'Naanovi a zpěvákovi Johnu Legendovi - za to, že svými videoklipy upozornili na situaci přistěhovalců ve Spojených státech.

Cenu pojmenovanou na počest Michael Jackson Video Vanguard obdržela za celou svou dosavadní 15letou kariéru zpěvačka Pink.

Témata:  MTV hudba kultura

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy