Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny Františka Filipovského: Dabingové ocenění získali Hudečková a Plachý

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Přelouč - Ceny Františka Filipovského za nejlepší výkon v dabingu dnes získali Martina Hudečková za roli Bridget Jonesové ve filmu Dítě Bridget Jonesové a Jiří Plachý za roli Freda Ballingera ve filmu Mládí. Ceny za celoživotní mistroství v dabingu získali herečka Marie Drahokoupilová, herec Jan Přeučil a režisér dabingu Jiří Kubík.

Ceny diváků získali Jana Musilová za roli agentky Scullyové v seriálu Akta X. a Jiří Dvořák za roli v seriálu Bylo, nebylo. Zvláštní cenu poroty za dětský herecký výkon v dabingu získal Ondřej Balcar za roli Jacka ve filmu Room.

Cenu za nejlepší zvuk dabovaného audiovizuálního díla udělila Asociace pracovníků se zvukem Jiřímu Götzovi za snímek Já, kocour. Cenu za překlad a úpravu dabovaného audiovizuálního díla získal Vojtěch Kostiha za překlad snímku Dítě Bridget Jonesové.

Cenu za dabingové zpracování audiovizuálního díla získal film Až tam nezbyl žádný v režii Petra Pospíchala, Cenu za dabingové zpracování televizních nebo filmových snímků animované a dětské tvorby udělilo Město Přelouč filmu Hledá se Dory. Ocenění za dabingové zpracování televizního seriálu získal seriál Vinyl.

Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu.

Témata:  Jan Přeučil kultura filmy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy