Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anketa Český slavík začíná. Jak se můžete zapojit?

Hudba, ilustrační foto
Hudba, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Od 3. října do 19. listopadu mohou zájemci hlasovat v 52. ročníku ankety Český slavík Mattoni. Na slavnostním večeru v sobotu 25. listopadu v Hudebním divadle Karlín budou předány slavíci v kategorii Zpěvačka, Zpěvák a Hudební skupina, Absolutní slavík a ceny Objev roku, Slavíci bez hranic (nejoblíbenější slovenský interpret v ČR), ocenění pro nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls a cena za nejstreamovanější českou skladbu na internetu.

Moderátorem bude opět Ondřej Sokol, oznámil na dnešní tiskové konferenci v Praze Jaroslav Těšínský, ředitel agentury Musica Bohemica, která je vyhlašovatelem a organizátorem ankety.

Stejně jako loni dostanou šanci na slavnostním večeru vystoupit mladí interpreti. Zvláštní porota nominovala Jakuba Děkana, Pavla Calltu, pop-rapovou skupinu Poetic a folk-popovou kapelu Pokáč. "O tom, kdo skutečně vystoupí, rozhodnou fanoušci v samostatném hlasování," uvedl Těšínský. Všichni účinkující podle něj vystoupí naživo.

Hlasovat lze zasláním SMS z mobilního telefonu a prostřednictvím online formuláře na stránkách www.ceskyslavikmattoni.cz. Cena odeslané SMS je stejná jako za jakoukoli jinou a odpovídá běžnému tarifu hlasujícího. Z každého mobilního telefonu lze v každé kategorii hlasovat pouze jednou. "Vloni jsme do ankety dostali celkem téměř 110.000 hlasů," řekl Těšínský ČTK a dodal, že na Nově ceremoniál sledovalo 1,350.000 diváků.

Výsledky hlasování zpracuje společnost scanservice. Nezávislá auditorská firma SUSS Consulting posoudí, zda byly do sčítání zařazeny všechny došlé hlasy a zda byly řádně sečteny.

Témata:  Český slavík hudba kultura

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy