Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Marta Kubišová zakončila kariéru koncertem v Českých Budějovicích

Hudba, ilustrační foto
Hudba, ilustrační foto
Foto: Pixabay

České Budějovice - 1. listopadu odzpívala Marta Kubišová v českobudějovickém Kulturním domě Vltava poslední koncert a zakončila tak kariéru. Diváci byli podle ní skvělí. Přijeli i z Tábora a Písku. Překvapilo ji, jakou frontu s květinami vytvořili.

Kubišová nicméně naznačila, že koncert definitivně poslední možná ještě nebyl, "teď jsem momentálně přesvědčená, že už nehlesnu ani nedám tón," řekla novinářům.

Nepřipustila si, že zpívá naposledy. A když jako třetí přídavek zopakovala Hey, Jude, říkala si: "Sakra, už by to mohlo pomalinku skončit, už mi bylo velké horko. Já jsem si hlavně zakázala být nostalgická, být sentimentální, takže to bylo jako vždycky," řekla zpěvačka

"Publikum strašně nabíjí. Do poslední chvíle vždycky kňučím a hekám v šatně. A vejdu na jeviště a zapomenu na věk," řekla dále zpěvačka. V nadsázce pokračovala, že odezvu zažívá i doma, když krmí venkovní kočky a sousedé ji pozorují s lehkým despektem. "Ale nedovolí si nic říct. Chválí mě, říkají: Nemáme tady myši, to je dobře."

Dnes by chtěla jít zapálit svíčky na hrob, ale dcera Kateřina jí to rozmlouvá, kvůli únavě. Nevěří, že si v klidu nakoupí na Vánoce. "Byla jsem teď zvyklá dělat všechno na etapy a přes kamarády, hrob mám upravený od kamarádky, protože jsem se na něj vůbec nedostala," řekla Kubišová.

Postupně chce začít psát vzpomínkovou knihu. Ale ne hned. "Než já vynajdu všechny ty poznámky... Já jsem si to vždycky psala do nejbližšího notesu, který jsem měla po ruce, pak se notes někam zaklidil, opravdu musím udělat velkou čistku psacího stolu," řekla zpěvačka, která v den českobudějovického koncertu slavila 75. narozeniny.

Témata:  Marta Kubišová koncert hudba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy