Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezinárodní televizní ceny Emmy získali britští herci Branagh a Frielová

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Prestižní mezinárodní cenu Emmy za nejlepší herecký výkon získali Britové Kenneth Branagh a Anna Frielová. Galavečer se konal v pondělí v New Yorku. Zatímco cenu Emmy mohou dostat pouze americké televizní pořady, mezinárodní Emmy porota uděluje televizní tvorbě zahraniční.

Branagh, který si zahrál mimo jiné v populární sérii filmů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi, ocenění Emmy získal za ztvárnění švédského detektiva Kurta Wallandera v populárním seriálu britské BBC Wallander.

Frielová, kterou čeští diváci znají nejspíše z role hraběnky Alžběty Báthoryové ve filmu Bathory slovenského režiséra Juraje Jakubiska, si odnesla ocenění za roli v britském seriálu Marcella.

Mezinárodní cenu Emmy získal například také norský seriál Mamon (Mammon), německá minisérie Braunovi (Familie Braun), turecká telenovela Nekonečná láska (Kara Sevda) či britský dokument Exodus: Naše cesta do Evropy (Exodus: Our Journey to Europe), který se věnuje migrační krizi z roku 2015.

Témata:  Kenneth Branagh filmy kultura Cena Emmy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy