Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Karel Gott převzal dvojnásobnou Platinovou desku Supraphonu za album 40 slavíků

Karel Gott
Karel Gott
Foto: omnimedia.cz

Praha - Karel Gott převzal dvojnásobnou Platinovou desku Supraphonu za prodej loňského alba s názvem 40 slavíků. Platinovou desku obdržel i hudební publicista Miloš Skalka, který se podílel na bookletu i obsahu dvojalba.

Platinová deska se uděluje za milionový obrat při jejím prodeji. V kolekci na dvou CD jsou také dvě nové písně Země vstává a Perfektní den, první skladby natočené po Gottově onkologické léčbě.

"Vzhledem k tomu, že jsme si dovolili trochu předvídat, tak na dvojalbu 40 slavíků najdou posluchači rovnou dvaačtyřicet skladeb," poukázala ředitelka vydavatelství Supraphon Iva Milerová na sobotní Gottovo již 42. vítězství v anketě Český slavík.

Nejúspěšnější tuzemský zpěvák se nevyjádřil ke svým plánům do budoucna. "Protože jsem pověrčivý, nikdy neodhaduju, co by mohlo nastat. Nechci se připravovat o překvapení, co všechno ještě může přijít a vzniknout, protože hudba není výroba spotřebního zboží, ale musí přijít inspirace a tým. A podle toho nastane impuls, nebo nepřijde nic," řekl Gott.

"Musím říct, že tentokrát jsem vítězství čekal. Nebudu dělat falešně skromného, ono je také těžké zůstat skromný. Nemohu pořád říkat, že jsem to nečekal, to bych také mohl své příznivce urazit," konstatoval.

Témata:  Karel Gott Český slavík hudba

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy