reklama

V jeho aktuálním žebříčku nejvíce vydělávajících herců se i na dalších příčkách umístili američtí herci Dwayne Johnson a Vin Diesel. Ve filmové branži přitom platí, že muži jsou mnohem lépe finančně ohodnocováni než ženy.

Bývalý raper Wahlberg se loni objevil ve snímcích Transformers: Poslední rytíř a Táta je doma 2.

Bývalý zápasník wrestlingu Dwayne Johnson (45) loni vydělal o tři miliony dolarů méně, a patří mu tak druhá příčka v žebříčku. Johnsonovi se tak vyplatilo účinkování v komedii Pobřežní hlídka a také v dobrodružném filmu Jumanji: Vítejte v džungli!, který vstoupí do kin na podzim.

Padesátníkovi Vinovi Dieselovi, který je známý ze série Rychle a zběsile, stačilo loni vydělaných 54,5 milionu dolarů na třetí místo.

Pětici nejlépe placených herců doplňují komik Adam Sandler, který si loni vydělal 50,5 milionu dolarů, a hvězda kung-fu Jackie Chan s 49 miliony dolary.

V Hollywoodu je tak nerovnost v příjmech mezi muži a ženami stále výrazná. Už minulý týden Forbes informoval, že nejlépe placenou herečkou je Emma Stoneová s loňskými příjmy ve výši 26 milionů dolarů, následovaná Jennifer Anistonovou s 25,5 milionu dolarů a Jennifer Lawrenceovou s 24 miliony.

Zmíněné tři herečky jsou zároveň jediné, kterým se podařilo pokořit dvacetimilionovou hranici, kterou překonalo hned 16 jejich mužských kolegů.