Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hynek Čermák se v roli kriminalisty Kuneše vrátí na televizní obrazovky

Film Gangster Ka půjde na filmová plátna - Hynek Čermák jako Káčko
Film Gangster Ka půjde na filmová plátna - Hynek Čermák jako Káčko
Foto: Bioscop

Praha - Proslulý vyšetřovatel Kuneš v podání Hynka Čermáka se na televizní obrazovku vrátí v novém seriálu Rapl. Třináctidílná krimi vychází z úspěšného Cirkusu Bukowsky v režii Jana Pachla a její natáčení právě spěje do finále.

„Seriál Rapl volně navazuje na Cirkus Bukowsky. Rozhodli jsme se ovšem změnit žánr a, místo příběhu roztaženého do třinácti dílů, nabídnout divákům třináct plnohodnotných detektivek," prozrazuje režisér, scenárista a autor námětu Jan Pachl, který se opět spojil se kameramanem Markem Jandou, autorem hudby Tadeášem Věrčákem, včetně herců Hynka Čermáka, Miroslava Etzlera a Alexeje Pyška. V dalších rolích se objeví například Lucie Žáčková, Lukáš Příkazký, Jiří Vyorálek nebo Stanislav Majer.

Zdroj: YouTube

Lucie Žáčková, čerstvá držitelka Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve snímku Kobry a užovky o své roli říká: „Má postava se jmenuje Jana Slepičková, většinou mi tak všichni říkají Slepice. Jde o kriminalistku z Jáchymova a i díky tomu jsem si užila dost cestování do Krušných hor."

„Tvůrčí štáb se během uplynulé zimy mnohokrát přesvědčil o tom, že Krušné hory dělají svému jménu čest. A to nejen díky počasí," říká kreativní producent Josef Viewegh a dodává: „Prozatím proběhlo přes sto třicet natáčecích dní a už v tuto chvíli štáb vystřídal extrémní množství lokací. Točilo se vysoko v horách, hluboko pod vodou, v zatopených lomech, v průmyslových zónách a starých fabrikách. Nemalý počet lokací zasahuje též do sousedního Německa. S výběrem a zajištěním neobvyklých plenérů pomáhala štábu Filmová kancelář Karlovarského kraje, oceněná nejen za tuto spolupráci na nedávném filmovém festivalu Finále Plzeň. Vstříc nám vyšli též myslivci, ochránci životního prostředí, hasiči, záchranáři nebo místní policisté. Bez této pomoci, a také vstřícnosti a ochoty místních lidí, si natáčení v Krušných horách popravdě nedokážeme vůbec představit."

Josef Viewegh s Janem Pachlem spolupracoval také na oceňovaném Cirkusu Bukowsky a dvoudílném snímku Gangster KA. Poslední klapka Rapla padne na konci června přímo na Kavčích horách.

Témata:  Hynek Čermák Miroslav Etzler seriály

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy