Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oscarový zpěvák Glen Hansard vystoupí o víkendu v Praze. Na koncertu bude i Markéta Irglová

Markéta Irglová a Glen Hansard
Markéta Irglová a Glen Hansard
Foto: www.angrianan.com

Praha – Divadlo Archa bude o víkendu 12. a 13. března hostit slavného irského písničkáře Glena Hansarda. Toho kromě jeho kapely doprovodí také česká zpěvačka Markéta Irglová, se kterou nazpíval společný „oscarový“ hit Falling Slowly.

Glen Hansard, zpěvák a kytarista irské skupiny The Flames, přijíždí českým fanouškům představit svou nejnovější desku Didn't He Ramble, kterou vydal v září minulého roku a spojil nad ní síly se spřátelenými muzikanty. Jedná se již o Hansardovu druhou sólovou desku. Brněnský koncert, který se konal 6. března, má populární zpěvák již za sebou. Nyní přijíždí potěšit také Prahu.

Jako hosta si na své české turné přibral zpěvačku Markétu Irglovou, se kterou ho pojí společná hudební minulost i účinkování v irském snímku Once. Právě z něho pochází také jejich hit „Falling Slowly", za který získali v roce 2008 oscara za nejlepší filmovou píseň. Irglová odehraje svůj vlastní koncertní set, ale na pódium se vrátí i během vystoupení Hansarda. Návštěvníci budou mít tak možnost vidět po letech oscarové duo zase spolu. Naposledy se totiž tito dva umělci sešli na společném pódiu v roce 2010.

Kromě Irglové doprovodí Hansarda ještě desítka dalších hudebníků. Mezi nimi se objeví jak členové kapely The Flames, tak i smyčcová a dechová sekce i piano. Jeho vystoupení bude založené především na novém albu, ve kterém se zpěvák vydal opět zase trochu jiným směrem. „Folkově čistá zpěvnost vycházející z irské hudební tradice a Hansardův typicky dynamický projev, ve kterém se střídají klidné pasáže s výbušnými až nespoutanými vstupy, byla doplněna zvukem a jemnými vlivy tradice americké, vycházející z písničkářství 60. let, ale také country, jazzu a soulu," přibližuje Hansardův styl promotér koncertu Marek Irgl.

 

Témata:  Hansard - Irglova

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy