reklama

„Přišel okamžik, na který jsem se moc těšila. V rukou držím první vylisovanou gramofonovou desku alba Na Radosti," říká Aneta Langerová a dodává: „Jsem ráda, že se na vinyly ještě nezapomnělo. Ráda poslouchám gramofonové desky, mám už docela hezkou sbírku, kterou se ráda probírám. Každá voní jinak. Jako by s sebou nesla vůni všech okamžiků, při kterých jsem ji poslouchala v minulosti. Udělám si vždy čas na sebe a vychutnám si krásný zvuk a to kouzelné „ševelení" gramofonu, které se stane součástí hudby nebo mluveného slova a dodá obsahu ještě větší hloubku a autenticitu. Je to chvíle, kdy se zastavím, čas se zpomalí, uvařím si dobrou kávu, poslouchám a přemýšlím o všem, co je pro mě v životě důležité. Každá taková chvíle mě činí šťastnou", popisuje Aneta, která se na sociálních sítích s fanoušky podělila o pět svých nejoblíbenějších gramofonových desek.

Součástí vinylu jsou i bonusové materiály - pohlednice z míst, kde deska vznikala, samolepky se symboly písní, plakát, album je navíc možné stáhnout i v jeho digitální verzi.

V létě Aneta chystá sérií koncertů „Pod širou oblohou". Přichystáno je celkem devět vystoupení na krásných místech, jako jsou amfiteátry, nádvoří zámků či vyhlídka z hradu. Dva koncerty budou v doprovodu symfonického orchestru. Na podzim bude pokračovat v koncertní šňůře, kterou završí třemi velkými koncerty v Brně, Ostravě a Praze.

Album Na Radosti vyšlo na konci roku 2014. Aneta spolu s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem pracovala dva roky na písních, původní hudbě a textech. Pro inspiraci se vydali na Šumavu, kde objevili dnes již zaniklou osadu Na Radosti. To místo jim učarovalo a pomohlo jim přivést na svět desku plnou příběhů. Propracované aranže a osobitý zpěv Anety Langerové předznamenaly úspěch u fanoušků i kritiků.

V anketě Žebřík 2014 ji fanoušci ocenili za zpěvačku roku, album Na Radosti a za píseň Tráva. Ze čtyř nominací na cenu Akademie populární hudby - CENY ANDĚL 2014, Czech Music Awards proměnila všechny v andělské sošky. V roce 2015 získala cenu Anděl za videklip k písni Tragédie u nás na vsi a ocenění zpěvačka roku v anketě Žebřík.