Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rockové opery klasik Faust a Anna Karenina dostanou vlastní CD

RockOpera Praha nově pořádá workshopy fyzického herectví s Irinou Andreevou z Teatru Novogo Fronta
RockOpera Praha nově pořádá workshopy fyzického herectví s Irinou Andreevou z Teatru Novogo Fronta
Foto: Hana Brožková

Praha - Ve středu 9. března od 19 hodin uvedla RockOpera Praha další reprízu své opery Faust. Rockové a nu-metalové zpracování nejznámějšího díla Johanna Wolfganga von Goetha si již od své slavnostní premiéry nachází své příznivce a v loňském roce se dokonce stalo divácky nejnavštěvovanějším představením vůbec. V titulních rolích se objeví Jiří Zonyga coby Faust a Viktor Dyk jako Mefistofeles.

„Divácký úspěch Fausta nás velmi těší, jeho průměrná návštěvnost byla vloni bezmála 98 %, přičemž průměr všech představení se pohyboval okolo 95 %. Přízni rockerů se těší všechny naše představení. Jsme moc rádi, že stejně jako Faustovi se daří i naší poslední novince Anna Karenina. Fanoušky proto možná potěšíme i tím, že pro obě inscenace teď ve studiu RockOpery Praha natáčíme také CD," uvádí zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Představení Faust z dílny Milana Steigerwalda a Pavly Forest nabídlo kromě silného hudebního zážitku i dech beroucí vizuální podívanou. Svá akrobatická a artistická čísla předvede mezinárodní soubor Teatr Novogo Fronta pod vedením choreografky Iriny Andreevy a ohnivou a světelnou show zajistila skupina Pyroterra.

„Příběh Fausta je postaven na velkých emocích, vášni, na stálém hledání smyslu existence a nestárnoucím souboji dobra a zla, což lze velmi jednoduše přenést i do dnešní doby. Možná právě pro tu jeho nadčasovost diváky představení tak baví. Mohou se skrz několik set let starý příběh zamyslet nad vlastním běžným životem," dodává Pavla Forest.

Témata:  RockOpera Praha

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy