reklama

Od 3. do 5. července bude v Hradci Králové možnost vidět legendární Massive Attack, punkové matadory The Offspring, populární Chvrches a The 1975, živelné Enter Shikari, k tanci vyzvou Nero a drum'n'bassoví kouzelníci The Qemists nebo slavná metalová kapela Bullet for My Valentine. Skillet, Enter Shikari či Anti-Flag jsou zárukou, že bude co poslouchat.Zahraniční hosty doplní známá jména české a slovenské hudební scény v čele s Richardem Müllerem, kapelami Tři sestry, Monkey Business, Mydy Rabycad nebo Horkýže Slíže.

Hudba ve všech možných podobách zaplní všechny kouty Festivalparku. Kromě dvou hlavních stageí to budou zahraniční i domácí kapely rozehrávat také na Šapitó stage a Hard Rock Café stage. Druhou jmenovanou by neměli vynechat příznivci říznější muziky. Naopak všichni fanoušci české hudební scény by měli navštívit Symbio+ stage, kde vystoupí mimo jiné The Chancers, Poletíme?, Jiří Schmitzer nebo Thom Artway.

Rock for People nenabízí pouze hudbu. Ve Festivalparku bude postavena scéna nového cirkusu, kde se v režii souboru La Putyka mohou návštěvníci těšit na oslňující akrobatické výkony, kabaret, cirkus i tanec. Hudební historii z doby před pádem železné opony připomene výstava Jazzová sekce 1971 – 1988. Stylovou „pouliční" scénu se speciálním programem připravuje divadlo Studna, návštěvníci se mohou těšit na street art, site specific show, festivalové turnaje nebo chill-out zóny.

Na své si přijdou také příznivci sportu všeho druhu. Všechno odstartuje tradiční festivalová cyklojízda. Na samotném festivalu se pak uskuteční několik exhibic na U-rampě. Letošní Rock for People čeká doslova gastro revoluce. Vůbec poprvé se na něm bude konat food festival sestavený z předních catererů a gastro konceptů z ČR i ze zahraničí.