Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel Roger Dumas (†84), hvězda vedlejších rolích francouzského filmu

Roger Dumas
Roger Dumas
Foto: ČTK/Profimedia

Paříž - V sobotu zemřel v Paříži francouzský herec Roger Dumas, který ztvárnil řadu vedlejších rolí po boku velkých hvězd. Bylo mu 84 let, podlehl infarktu.

Dumase proslavily vedlejší role ve filmech jako Muž z Ria s Jeanem Paulem Belmondem, Pouic Pouic s Louisem de Funèsem, Bídníci s Gérardem Depardieum či Návštěvníci 2 s Jeanem Renem.

Dumas také skládal písně, například pro Johnnyho Hallydaye a Yvesa Montanda. "Kariéru začal s Jeanem Gabinem ve snímku Luční ulice a ukončil ji velkým úspěchem v divadle hrou Studentka a pan Henri. Točil s mnoha lidmi a napsal hity pro zpěvačky Chantal Goyaovou nebo Sylvii Vartanovou," připomněl agent.

Umělec byl dobře známý i televizním divákům, především rolemi v mezinárodně úspěšných televizních seriálech jako Komisař Moulin, Navarro, Hrabě Monte Cristo, Bídníci nebo Julie Lescautová.

Témata:  úmrtí Roger Dumas

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy