Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Iron Maiden hraje opět v Česku. Tentokrát skupina zaplnila Eden

Skupina Iron Maiden vystoupila v Praze /29.7.2013/
Skupina Iron Maiden vystoupila v Praze /29.7.2013/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Fanoušci skupiny Iron Maiden dnes téměř zaplnili pražský fotbalový stadion v Edenu. Zahájení show ve 20:00 tradičně ohlásila reprodukovaná píseň Doctor Doctor britské skupiny UFO a poté spustila britská heavymetalová legenda set skladeb, který je pro letošní turné téměř neměnný.

První skladbou byla If ethernity should fail z poslední desky The Book of Souls, po které je pojmenované i celé turné.

Z The Book of Souls by měla skupina na dvouhodinovém koncertu odehrát ještě dalších pět skladeb. Zbytek budou tvořit písně ze starších alb, včetně očekávaných hitů The Trooper nebo Fear of the Dark.

Iron Maiden jsou považováni za jednu z nejvlivnějších metalových kapel. Prodali téměř 90 milionů alb a odehráli více než 2000 vystoupení v 58 zemích po celém světě. Doposud vydali 16 studiových desek, poslední The Book Of Souls loni. Kapele v Česku naposledy aplaudovala vyprodaná desetitisícová aréna Velodrom v Brně v roce 2014.

České dráhy v souvislosti s pražskou akcí posílily dnešní noční spoje z Prahy na východ Čech a na Moravu. Některé navíc mimořádně zastaví na nádraží Praha - Vršovice, které je v docházkové vzdálenosti stadionu.

Témata:  skupina Iron Maiden koncerty

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy