Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Festival Sedmihorské léto v plném proudu: Aneta Langerová přijede do Českého ráje

Aneta Langerová
Aneta Langerová
Foto: 4press.cz

Český ráj - Letní festival Sedmihorské léto letos připravilo jedenáct samostatných akcí. Minulý týden se akce překlopila do své druhé poloviny s úspěšnými koncerty skupiny Jelen a legendární Marty Kubišové. Tento čtvrtek pokračuje koncertem Anety Langerové.

Minulý týden se kapela Jelen představila v exkluzivním koncertě „Pod širým nebem" kromě svých hitů zahrála také zcela nové písně z právě připravovaného alba. Marta Kubišová se svým nezaměnitelným hlasem, kdy zněl jeden hit za druhým, nadchla i rozplakala celé publikum. 

Ve čtvrtek 21. července vystoupí další osobnost, oblíbená zpěvačka Aneta Langerová. Zpěvačka vystoupí za doprovodu kapely a smyčcového tria v rámci turné Na Radosti 2016. Kromě písní z nového stejnojmenného zazpívá také starší skladby. Diváci se budou moci těšit na aongy jako Voda živá, Malá možská víla, Vzpomínka nebo Tráva.

Zdroj: YouTube

„Rozhodli jsme se, že volně navážeme na předchozí rok. Celý koncert se tak ponese v duchu alba Na Radosti, ale v průběhu koncertu se dotkneme i starších písní ze všech předchozích alb. Spojení kapely a smyčcového tria nám dává možnost každou píseň pojmout trochu jinak. Některé písně zpívám pouze za doprovodu smyčců, jinde převažuje zase kapela, poté se smyčcové trio s kapelou spojí a vytvoří takový malý orchestr, jinde se doprovodím sama. Důležité jsou pro mě kontrasty," komentuje svoje vystoupení Aneta Langerová.

Týden po Anetě Langerové pak čeká na diváky další z naplánovaných divadel. Tentokrát situační komedie Rodina je základ státu s Miroslavem Etzlerem v hlavní roli. Sedmihorské léto je pověstné svou úžasnou atmosférou a také velkou pergolou, která celému areálu vévodí a především kryje v případě deště. Program se tedy koná za každého počasí.

Program: 

21. 7. - Aneta Langerová - Na Radosti 201628. 7. - Rodina je základ státu - Miroslav Etzler, Sabina Laurinová, Robert Trsťan a další - divadelní představení4. 8. - Honza Nedvěd - Návrat - 50 let na scéně18. 8. - VYSAVAČ - Bohumil Klepl - One man show28. 8. - Veselá Trojka

Témata:  Aneta Langerová Sedmihorské léto

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy