Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fanoušci šílí. Linkin Park tajuplně odpočítávali, čeká se návrat. Proč ale časomíra jede dál?

Linkin Park v Berlíně roku 2010. Fotogalerie +2
Linkin Park v Berlíně roku 2010.
Foto: Wikimedia Commons

Linkin Park naznačili svůj comeback, když na svém webu spustili odpočet, který skončil ve středu. Očekávalo se, že kapela představí nového zpěváka nebo zpěvačku a oznámí data nadcházejících koncertů. Nejčastěji se mluvilo o Derycku Whibley z kapely Sum 41. Reakce fanoušků však byly smíšené, mnozí si totiž nedokázali představit Linkin Park bez Chestera Benningtona.

První spekulace o návratu Linkin Park na scénu se objevily letos v březnu, kdy zpěvák Jay Gordon v rozhovoru zmínil, že slyšel o možném comebacku kapely. V květnu údajně bookovací agentura WME, která kapelu dříve zastupovala, zvažovala nabídky na jejich vystoupení na vybraných festivalech. Mike Shinoda tehdy naznačil, že pokud budou mít nějaké novinky, fanoušci je najdou na oficiálních stránkách také očekávají. V neděli se na webu Linkin Park objevil odpočet, který skončil ve středu, což podle všeho naznačovalo, že kapela skutečně oznámí svůj comeback.

Nicméně, odpočet přešel do běžného režimu časomíry a ani nyní po osmi hodinách nebylo nic zásadního oznámeno. Kapela tak nechává své fanoušky ve velkém očekávání. Nebo jde o žert?

Více než 50 000 fanoušků sledovalo odpočítávání na oficiální stránce Linkin Park na YouTube, a očekávali velké oznámení, možná dokonce shledání s novým zpěvákem po letech bez nové tvorby. Když však časomíra dosáhla nuly, místo očekávaného odhalení se objevila další časomíra, jak píšeme výše. Fanoušci byli zklamaní a frustrovaní, protože místo očekávané události se dočkali jen dalšího čekání, což mnozí považovali za velkou ztrátu času a zklamání.

Měsíce se spekulovalo o tom, kdo by mohl nahradit Chestera Benningtona jako frontmana Linkin Park. Zprávy o možných kandidátech se rychle šířily, například o Jay Gordonovi z Orgy, který naznačil, že by na místo mohla nastoupit žena, nebo o Amy Lee z Evanescence. Obě tato tvrzení byla později vyvrácena. Další spekulace se týkaly Derycka Whibleyho ze Sum 41, zvláště když jeho kapela naznačila, že chystají velké oznámení současně s odpočítáváním Linkin Park. Nakonec Whibley sám tyto zvěsti popřel.

Fanoušci Linkin Park jsou zklamaní po dlouhém čekání na odhalení zprávy, která nakonec nepřišla. Časomíra na oficiální stránce kapely sice odpočítávala 100 hodin, ale když se čas naplnil, žádné konkrétní oznámení se nekonalo. Přestože existují spekulace, že by Deryck Whibley ze Sum 41 mohl nahradit Chestera Benningtona, fanoušci si nejsou jisti, zda nejde o další trik.

On sám říká: „Cítím potřebu rozptýlit některé současné fámy. Bylo mi oznámeno, že si mnoho lidí myslí, že bych se mohl připojit ke sjednocující se kapele. Ale chci jen říct, navzdory všeobecnému přesvědčení, že se nepřipojuji k Oasis... nebo Linkin Park. Nebo jakákoli jiná kapela."

„Mám své vlastní oznámení o turné a rezervaci, na konci týdne, před naším americkým turné."

"Těším se na to, co v budoucnu obě tyto úžasné kapely udělají," dodal.

Témata:  skupina Linkin Park

Související

Aktuálně se děje

13:11

Tajné plány princezny Kate po konci chemoterapie. Jsou hned dva

Na den přesně před týdnem se svět dozvěděl, že princezna Kate má za sebou chemoterapii. S jejím návratem k pracovním povinnostem se ale nespěchá. Manželka následníka trůnu má nicméně do konce roku dva velice konkrétní plány. Co chystá? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy