Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Napravený bouřlivák Richard Müller plánuje vystoupit na Slovenském mejdanu v Praze

Richard Müller (zpěvák)
Richard Müller (zpěvák)
Foto: media-list.cz

Oblíbená hudební legenda se proslavila nejen bezpočtem kultovních hitů, ale i svými excesy na koncertech i mimo ně. S tím je teď ale konec. Bujaré večírky ve stylu rockových hvězd vyměnil Richard Müller (60) za spořádaný rodinný život. Čerstvý šedesátník dokonce zvládl pomyslné kormidlo svého života otočit o 180 stupňů a již několik let úspěšně abstinuje. Teď se poprvé od začátku covidové pandemie chystá do Prahy.

A nevystoupí zde sám, společnost mu v rámci Slovenského hudebního mejdanu v Praze budou dělat hudební legendy z jeho rodné země. Akce se uskuteční 20. května v pražských Holešovicích. Své umění během této unikátní události předvedou na příklad Peter Nagy, Vašo Patejdl, Marián Čekovský, Pavol Hammel a v neposlední řadě Igor Kmeťo mladší v doprovodu svého otce.

Sám Richard Müller se v Čechách naposledy ukázal před necelými třemi roky. Tuto dlouho pauzu zapříčinila – ostatně jako u všech jeho kolegů z umělecké branže – covidová pandemie. Nucená izolace měla však na zpěváka s nenapodobitelným hlasem i pozitivní účinky.

„Doma máme nulovou politiku – nepijeme ani si nepřipíjíme. Je to zbytečné,“ prozradil vyklidněný rebel, který v září loňského roku oslavil výše zmíněné kulatiny. Kromě alkoholu zanevřel i na cigarety. Jeho proměna v nového člověka se tak stala nečekaným překvapením pro širokou veřejnost. Se svou partnerkou Vandou se slovenský zpěvák plně věnuje výchově desetiletého syna Markuse a mezi jeho hlavní záliby již nepatří večírky táhnoucí se až do ranních hodin, nýbrž četba a práce na vlastní tvorbě. Během první vlny koronaviru kupříkladu složil hudbu k písním ze svého nejnovějšího alba Hodina medzi psom a vlkom, které spatřilo světlo světa na podzim roku 2020.

Dá se tedy předpokládat, že se v Holešovicích dočkáme i hitů právě z nejaktuálnější desky tohoto populárního interpreta. A vzhledem k tomu, že Müller v české metropoli naposledy zapěl ve Fóru Karlín v rámci turné Šansóny a iné piesně, zajisté diváky neochudí ani o své nejznámější hity z dřívějších fází hudební kariéry.

Témata:  Richard Müller

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy