Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seriál Docent 2 překvapí a nebo jen "pobaví"? Strach řekl víc

Natáčení seriálu Docent 2 Fotogalerie +10
Natáčení seriálu Docent 2
Foto: Česká televize

Na obrazovky České televize se od 1. září vrací kriminální minisérie Docent s Ivanem Trojanem v roli kapitána Stehlíka. Pražská mordparta se tentokrát bude potýkat nejen s vraždou mladé ženy, ale i se starým případem z devadesátých let. Režisér Jiří Strach slibuje pokračování tam, kde před dvěma lety skončili.

V kriminální minisérii Docent II se postavy vrací v plné síle se svými charakteristickými rysy. Hlavní hrdina, Docent, zůstává tichým a flegmatickým akademikem, zatímco plukovník Šera, ztvárněný Ondřejem Vetchým, si udržuje svou drsnou vojenskou povahu, ale s přidanou dávkou empatie. Tereza Ramba v roli Fousové se vyvinula od první série – už není mladou, impulzivní ministerskou dcerkou, ale vyzrálejší a uvážlivější postavou, i když si zachovává svou drzost a akčnost. Její vztahy s kolegy jsou nyní o něco ironičtější a vyspělejší. Uvedl to Deník

Na konci první řady minisérie Docent opustil kapitán Stehlík policii a přešel do civilu. Do služby ho však přivedl zpět plukovník Šera, který na něj původně pohlížel jako na nepřítele. Ke konci první série si však uvědomil, jak cenný Stehlík je, a dokonce přiznal, že by si přál, aby na oddělení zůstal. Ve druhé řadě se stane vražda v současné Praze, která připomíná nevyřešenou sérii zločinů z počátku devadesátých let, což Šeru motivuje, aby Stehlíka znovu oslovil. Stehlík, se svými schopnostmi nacházet souvislosti ve starých případech, se stává klíčovým spojencem Šery. Mezi oběma postavami se vyvíjí silné a dojemné pouto. Prozradil Jiří Strach v rozhovoru pro web.

Ve druhé řadě minisérie Docent si kapitán Stehlík vydobyl určitý respekt, ale ne všichni na oddělení vražd ho sdílejí. Zatímco plukovník Šera si uvědomuje, jak je Stehlík nepostradatelný, někteří zkušení policisté, jako postavy ztvárněné Matějem Hádkem a Markem Taclíkem, by ho raději viděli pryč, aby mohli převzít vedení oddělení sami. To vede k novým konfliktům a napětí. Stehlík, teď sebevědomější a s jemným nádechem sarkasmu, si stále udržuje svou noblesu. Druhá řada je také okořeněna humorem, který režisér přidal, aby seriál přinesl úsměv i v náročné době.

Režisér Jiří Strach se při práci na seriálu Docent II musel vypořádat s tím, že reálné vyšetřování vražd, jak ho popisuje scénárista a bývalý policista Josef Mareš, může být pro diváky příliš monotónní. Aby tomu předešel, některé části scénáře zkrátil a přidal humor, čímž chtěl zajistit, aby seriál zůstal divácky atraktivní. Strach také zmínil svůj další projekt Lovec, osmidílný mysteriózní seriál, který vznikl ve spolupráci se slovenskou TV JOJ a Českou televizí, kde se opět vrací ke svému oblíbenému žánru – boji se zlem a démony.

Témata:  seriál Docent 2 Ivan Trojan Ondřej Vetchý Tereza Voříšková

Aktuálně se děje

13:30

Primátor Opavy žádá vládu, aby odložila krajské a senátní volby

Primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO) plánuje požádat vládu o odložení krajských a senátních voleb, které se mají konat v pátek a sobotu. Důvodem jsou závažné problémy způsobené povodněmi, které zasáhly Opavu a další místa v Česku.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy