Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Veřejné rozloučení s Karlem Heřmánkem proběhne ve velkém stylu, jako "Den s Karlem"

Divadlo Bez zábradlí se loučí s Karlem Heřmánkem Fotogalerie +4
Divadlo Bez zábradlí se loučí s Karlem Heřmánkem
Foto: Cyril Popek / INCORP images

Herec Karel Heřmánek bude uctěn netradičním rozloučením v Divadle Bez zábradlí, které se uskuteční 7. září. Namísto tradičního smutečního obřadu půjde spíše o oslavu jeho života, kde se s legendou českého filmu může přijít rozloučit i veřejnost.

"Náš milovaný manžel, tatínek, dědeček, bratr a tchán Karel Heřmánek si nikdy nepotrpěl na veřejné oslavy. Co však dokázal překousnout, byla spontánní posezení s přáteli, na kterých popouštěl uzdu svému bonvivánství, lásce k životu a humoru," začíná parte, které zveřejnilo Divadlo Bez zábradlí.

Rozloučení s Karlem Heřmánkem, které se uskuteční pod názvem "Den s Karlem", představuje krásný a neobvyklý způsob, jak uctít jeho památku. Místo tradičního smutečního obřadu zvolila rodina formu oslavy, která umožní všem vzpomenout na jeho osobní a profesní život v uvolněnější atmosféře. Toto rozhodnutí odráží Heřmánkův přístup k životu a jeho odkaz, který zůstane v srdcích mnoha lidí. Pietní místo u vchodu do divadla navíc dává veřejnosti prostor vyjádřit svou úctu a poděkování.

"Pojďme tedy na našeho fešáka Huberta, pana Poppera či Lucifera zavzpomínat ne se slzou v oku, ale se sklenicí bílého vína, se kterým by si s námi rád přiťuknul na oslavu života," zvou pozůstalí. Parte končí heslem "PS: Bude VYPRODÁNO!"

Karel Heřmánek zemřel minulou sobotu na střelnici na Příbramsku, když si během kurzu zvolil tragický konec a obrátil zbraň proti sobě. Dlouhodobě ho sužovalo onemocnění trojklaného nervu, které mu způsobovalo nesnesitelné bolesti a bylo pravděpodobně spojeno s hlubokými depresemi, jež mohly přispět k jeho rozhodnutí.

Témata:  Karel Heřmánek Divadlo Bez zábradlí

Související

Aktuálně se děje

9:06

ČHMÚ varuje: Víkend vypadá velmi dramaticky. Průtoky řek prudce stoupají, a stále prší

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před dramatickým vývojem počasí v České republice, kde na některých lokalitách spadlo téměř 200 mm srážek. V důsledku toho hladiny řek výrazně stoupají.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy