reklama

Zpěvaččin manžel, operní pěvec Štefan Margita prostřednictvím producenta Luboše Kříže ČTK sdělil, že rozloučení se bude konat od 11:00 do 17:00. Devítinásobná držitelka ocenění Zlatý slavík zemřela v pátek ve věku 75 let. V Divadle Kalich bude mít v polovině září premiéru muzikál Biograf láska, v němž zazní 24 písní Zagorové.

"Pro ty, kteří měli a mají Hanku rádi a chtějí se s ní přijít rozloučit osobně, budou mít příležitost ve středu 31. 8. 2022 v Divadle Kalich od 11:00 do 17:00 hodin. Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde zanedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska," napsal Margita v tiskové zprávě. Zároveň poděkoval všem za vyjádření soustrasti a podpory.

Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Za svoji kariéru nazpívala Hana Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Už od druhé poloviny 60. let patřila k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.