Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Čech míří silné bouřky. V týdnu bude až 30 stupňů

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Česko znovu zasáhnou silné bouřky, meteorologové před nimi varují na celém území. Výstraha platí od pondělního odpoledne až do úterního večera. Teploty přes týden ale vyšplhají až na 30 stupňů.

Český hydrometeorologický ústav varuje před intenzivními bouřkami, které potrápí Česko v následujících dnech. Výstraha platí zatím od pondělních 13:00 až do úterních 22:00 na celém území, odborníci ji ale mohou ještě upravit. Od středy by pak mělo srážek ubývat.

V pondělí ráno snižovaly viditelnost mlhy, místy i pod 100 metrů. Postupně se mlhy rozpustí, během dne bude ale oblačno až zataženo. Na většině území se objeví přeháňky a bouřky, srážek bude postupně ubývat. Teploty vystoupí na 26 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C.

I na úterý předpovídají meteorologové oblačno až polojasno, ráno se mohou objevit mlhy. Většinu Česka znovu potrápí bouřky, ojediněle intenzivní. Noční teploty klesnou k 19 až 15 °C, přes den dosáhnou 24 až 28 °C, na Moravě místy až 30 °C.

Ve středu bude opět oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Mohou se znovu objevit přeháňky, které zejména na Moravě přejdou v bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, přes den vyšplhá rtuť teploměru na 24 až 28 °C, na jihovýchodě Moravy až 30 °C.

I ve čtvrtek by mělo být oblačno až polojasno. Místy bude znovu pršet, bouřky a srážky už by ale neměly být tak intenzivní. Teploty v noci klesnou k 18 až 14 °C, během dne můžeme čekat znovu 24 až 28 °C.

V pátek čekají odborníci polojasno až skoro jasno, ráno se znovu mohou objevit mlhy. Při zvětšené oblačnosti zasáhnou část území ojediněle i přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, nejvyšší denní 25 až 29 °C.

I o víkendu se můžeme těšit na teplé a převážně slunečné počasí. Bude polojasno až oblačno, teploty vyšplhají na 24 až 28 °C, místy i ke 30 °C. Místy se znovu mohou objevit přeháňky nebo boučky. V noci bude 18 až 13 °C.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy