Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na západě Čech se objeví další bouřky s přívalovým deštěm

Bouřka, ilustrační fotografie
Bouřka, ilustrační fotografie
Foto: Martin Drahola, EuroZprávy.cz

Praha - Velkou část západních Čech zasáhnou během dnešního odpoledne velmi silné bouřky s přívalovým deštěm. ČTK to oznámil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Bouřky se už mezi 13:00 a 14:00 objevily v okolí Slavkovského lesa, kde spadly desítky litrů srážek metr čtvereční. (ČHMÚ) již dříve ústav vydal výstrahu před silnými bouřkami pro celou republiku, platnou až do dnešních 22:00.

Meteorologové již v neděli varovali, že se budou až do dnešního večera vyskytovat bouřky na celém území Česka. Dnes upřesnili, že velmi silné bouře s přívalovým deštěm se již před 14:00 objevily u Slavkovského lesa na západě republiky. Třeba v Bezvěrově na Plzeňsku napršelo jen za půl hodiny 30 litrů vody na metr čtvereční.

Zhruba mezi 14:30 a 17:30 pak zasáhnou bouřky již většinu Plzeňského a Karlovarského kraje, konkrétně Cheb, Sokolov, Tachov, Plzeň-sever, Klatovy a Domažlice.

Témata:  bouřky počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy