Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď: V Česku nadále hrozí silné bouřky

Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dnes odpoledne a večer se budou v Česku opět tvořit bouřky. Místy mohou být i silné s přívalovým deštěm, kroupami a vichřicí.

V pozdějších večerních hodinách by měly postupně od západu slábnout, ve čtvrtek ráno ale ještě může výjimečně bouřit na východě a severovýchodě území.

Výstraha před silnými bouřkami platí pro všechny kraje od dnešních 14:00, přičemž pro západní část Čech je platná do půlnoci, pro Pardubický a Královéhradecký kraj a Vysočinu do čtvrtečních 02:00 a pro moravské kraje do čtvrtečních 06:00.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Oblačno, místy přeháňky, ráno v Čechách ojediněle mlhy. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku až zataženo občas déšť nebo přeháňky. Na východě ojediněle bouřky. Večer místy ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě Čech až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na jihovýchodě až 28 °C. Mírný západní až severozápdní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Polojasno až oblačno, místy přeháňky, na jihovýchodě a východě území přeháňky jen ojediněle. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na jihovýchodě Moravy až 30 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno až skoro jasno, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na jihovýchodě až 31 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Zpočátku polojasno, během dne přibývání oblačnosti a na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na západě kolem 25 °C. Mírný jižní vítr 2 až 5 m/s, se bude během dne měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy