Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí na víkend: Nejdřív sluníčko a tropy, pak přijdou silné bouřky

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - O víkendu bude střední Evropu ovlivňovat výrazné frontální rozhraní, které ji bude rozdělovat na jihovýchod s teplejším a severozápad s chladnějším vzduchem, uvedlo meteocentrum.cz. Přes ČR bude tato fronta postupovat během nedělního dne, a tak se u nás budou většinou vyskytovat relativně vysoké teploty.

V sobotu by mělo převládat jasno až polojasno, v odpoledních hodinách se mohou při zvětšené oblačnosti ojediněle tvořit přeháňky. Ty lze nejčetněji očekávat v severozápadní polovině území, kam už bude lehce doléhat vliv blížící se fronty. Denní teploty by se měly pohybovat mezi 24 a 28 °C, na jihu Moravy mohou stoupat až na 30 °C.

V neděli bude zpočátku rovněž panovat polojasno, ale později by mělo začít od západu nebo severozápadu oblačnosti přibývat a na většině území musíme počítat s četnými přeháňkami a místními bouřkami, které můžou být ojediněle i velmi silné.

Teploty se budou v neděli pro různé oblasti České republiky pravděpodobně značně lišit. V Čechách je očekáváme mezi 24 a 28 °C, ve Slezsku a na severu Moravy mezi 26 a 30 °C a na jihu Moravy mohou stoupat až na 32 °C. Vše bude ale hodně závislé na přesném načasování průchodu fronty.

A jak bude po víkendu?

Pondělí:Oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Místy déšť nebo přeháňky. Na východě místy, jinde jen ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na východě a jihovýchodě až 28 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na severní a v bouřkách přechodně zesílí.

Úterý:Polojasno až oblačno, přechodně až zataženo. Místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku dle chmi.cz:Polojasno. V závěru období od západu přibývání oblačnosti, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy