Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 5. srpna

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Zvlněná studená fronta bude postupovat přes naše území zvolna k východu. Informuje ČHMU.

Počasí dnes večer a v noci (17-07):Jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebobouřky. Na severozápadě Čech a postupně i jinde v Čechách od západuoblačno až zataženo, později v západní polovině Čech déšť, místyvydatnější, ojediněle bouřky. Nejnižší teploty 21 až 17 °C, v západnípolovině Čech 17 až 13 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/sbude zesilovat na čerstvý 4 až 8 m/s a v Čechách se bude měnitna severní až severozápadní.

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý pokles, během nociv Čechách mírný vzestup

Počasí přes den (07-24):V Čechách zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť,odpoledne a večer od západu ubývání srážek. Na Moravě a ve Slezskujasno až polojasno, postupně přibývání oblačnosti, místy přeháňkynebo bouřky, později večer na východě déšť, místy trvalejší. Nejvyššíteploty 17 až 22 °C, ve východních Čechách a na Moravě 23 až 28 °C,na východě až 31 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C, v Jeseníkácha Beskydech kolem 22 °C. Čerstvý severozápadní až západní vítr4 až 8 m/s, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku zpočátkujižní. V bouřkách vítr přechodně zesílí. V Čechách bude během dnevítr slábnout.

Tlaková tendence: mírný až silný vzestup, na Moravě a ve Slezskuzpočátku slabý pokles

Témata:  počasí léto déšť

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy