Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O víkendu se vrátí léto. Jak dlouho vydrží?

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Čtvrteční ráno bylo v Česku hodně mrazivé a podle předpovědí by to páteční mělo být ještě horší. Potom se ale oteplí a příští týden si užijeme slunečného počasí.

"Dnešní ráno bylo chladné, v horských oblastech dokonce ojediněle mrzlo. Například Horská Kvilda hlásila -2 °C, Borová Lada -0,1 °C, Rolava -3 °C. Chladno bylo také na Klínovci s 2 °C, na Šindelové 1,5 °C nebo na Labské Boudě 2,5 °C. V 6 hodin ráno bylo například v Karlových Varech 4,6 °C, v Mariánských lázních 2,5 °C, v Chebu 5,1 °C a Praze-Ruzyni 6,3 °C," uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Velmi chladné ráno bude i v pátek, rtuť teploměru bude v minimech ukazovat jen 3 °C. Už během dne ale bude do Česka od západu postupovat teplá fronta a víkend by měl být slunečný a teplý. Hezké počasí vydrží i v následujícím týdnu.

Dnes bude oblačno až polojasno, během dne se ojediněle mohou objevit přeháňky. Teploty přes den vystoupí na 15 až 19 °C, na horách kolem 10 °C.

Pátek

Poslední pracovní den bude polojasný, na Moravě a ve Slezsku se ráno mohou objevit mlhy. Od západu bude přibývat oblačnosti a na většině území bude pršet, na východě republiky se srážky objeví ojediněle až večer. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, přes den 14 až 18 °C, na východě až 20 °C.

Sobota

V sobotu bude polojasno, v Čechách ráno ojediněle mlhy. Na východě území zpočátku oblačno až zataženo, místy občasný déšť. Přes noc 15 až 11 °C, přes den teploty vystoupí na 22 až 26 °C.

Neděle

V závěru víkendu bude polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Noční teploty 15 až 11 °C, denní 21 až 25 °C, na jihovýchodě vystoupí až na 27 °C.

Pondělí

Na začátku příštího týdne bude polojasno až skoro jasno, odpoledne ojediněle i přeháňky. Teploty v noci klesnou na 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty 21 až 26 °C.

Výhled počasí od úterý do čtvrtka

Následující dny budou polojasné až jasné, odpoledne ojediněle s přeháňkami. Rtuť teploměrů v noci klesne na 13 až 8 °C, přes den vystoupá na 21 až 26 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy