Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do konce prázdnin nás čeká příjemné počasí, které se ke konci bude kazit

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Období od 15. srpna do 11. září 2016 bude teplotně i srážkově průměrné, uvedli dnes chmi.cz v dlouhodobém výhledu počasí.

První týden bude teplotně podprůměrný až průměrný, ale v rámci celého období z hlediska průměrných teplot nejteplejší. Maximální denní teploty se budou pohybovat většinou kolem 23 °C, v sobotu až kolem 27 °C. Minimální noční teploty budou většinou kolem 11 °C, na konci týdne kolem 15 °C.

Druhý týden období by měl být jen o málo chladnější než první. Poslední dva týdny vychází teplotně průměrné až slabě nadprůměrné.

Průměrná týdenní maximální teplota vzduchu se bude v rámci Česka pohybovat kolem 21 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 10 °C.

"Srážkově očekáváme období průměrné s průměrným týdenním úhrnem od 10 do 20 mm. Relativně nejvíc srážek by mělo spadnout v týdnu od 29. srpna do 4. září, nejméně hned v prvním týdnu období," uvedli meteorologové.

Předpověď na příští týden

Pondělí:Polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na jihu a jihovýchodě území až 26 °C. Mírný severní vítr 2 až 5 m/s.

Úterý:Převážně polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s.

Středa:Polojasno, během dne postupně oblačno a místy přeháňky nebo občasný déšť, zejména na severu a východě území. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s.

Čtvrtek:Oblačno až polojasno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Polojasno a ojediněle přeháňky. Během víkendu od západu přibývání oblačnosti s přeháňkami a bouřkami. Nejnižší noční teploty zpočátku 13 až 9 °C, postupně 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, v sobotu 25 až 29 °C.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy