reklama

Dnes bude ještě oblačno až polojasno. Ojediněle se opět objeví přeháňky, které by nad 800 metrů měly být sněhové. V noci se teploty budou pohybovat mezi 2 až -2 °C. Přes den vystoupá rtuť teploměru znovu na 5 až 9 °C.

v pátek přijde mírné oteplení, přes den se dočkáme teplot mezi 7 až 11 °C. Bude ale znovu oblačno až zataženo, od západu do Česka přijde občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou znovu na 2 až -2 °C.

Výrazně se počasí změní až o víkendu. Vyhlídka na sobotu předpokládá oblačno až polojasno, v noci už teploty neklesnou pod nulu. Dopoledne by na většině území mělo pršet, k večeru bude ale oblačnost ubývat. Přes den se teploty vyšplhají na 8 až 12 °C.

Nejtepleji by mělo být v neděli. Ráno se mohou objevit mlhy a zpočátku bude zataženo. Přes den se ale mraky roztrhají a vysvitne sluníčko. Denní teploty vystoupají na 12 až 16 °C, noční teploty budou znovu nad nulou.

V pondělí bude znovu oblačno až polojasno, místy se objeví déšť a přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C, přes den pak teploměr ukáže 10 až 14 °C.

Teplé počasí by podle meteorologů mělo vydržet minimálně do čtvrtka. V polovině týdne bude znovu 9 až 14 °C, Češi by ale měli stále počítat s deštěm.