Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku se ochladí a zaprší, pak dorazí tropy

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Pokud chcete v létě ještě vyrazit k vodě, tento týden k tomu budete mít ideální příležitost. V následujících dnech se totiž oteplí. V sobotu bude dokonce až 33°C, hrozí ale ojedinělé bouřky.

"Máme se na co těšit! Od středy bude do Česka proudit teplý vzduch od jihozápadu, který ve druhé polovině týdne přinese až 33 °C. Poslední prázdninový víkend bude tím nejpovedenějším z celých prázdnin," říká meteoroložka Dagmar Honsová.

Dnes bude polojasno až oblačno, místy přeháňky. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C. Mírný severozápadní vítr.

Úterý: Bude polojasno, ojediněle přeháňky. Noční teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 22 až 26 °C. Mírný západní vítr.

Středa: Bude jasno až polojasno. Noční teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 24 až 28 °C. Mírný západní vítr.

Čtvrtek: Ve čtvrtek bude jasno. Noční teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 25 až 29 °C. Mírný západní vítr.

Pátek: Poslední pracovní den bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky a bouřky. Noční teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 26 až 30 °C. Mírný severozápadní vítr.

Víkend: V sobotu bude jasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší teploty 29 až 33 °C. Mírný severozápadní vítr. K závěru víkendu bude jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší teploty 29 až 33 °C. Slabý severovýchodní vítr.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy