Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prázdniny se rozloučí tropickým víkendem, bude až 35 stupňů

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Léto si pro nás přichystalo malé rozloučení. Poslední víkend školních prázdnin se ponese v duchu vysokých teplot a zřejmě i přeplněných koupališť. Bude totiž až 35 stupňů.

Ve čtvrtek nás čeká jasno, jen k ránu se mohou ojediněle objevit mlhy. Nejnižší noční teploty meteorologové očekávají 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, v Čechách místy až 32 °C.

O něco tepleji bude v pátek. Podle výhledu Českého hydrometeorologického ústavu nás nejnižší noční teploty čekají v rozmezí 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty ale vystoupají na 27 až 31 °C, v Čechách místy až 33 °C. 

V sobotu se do Česka vrátí tropy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 30 až 34 °C a pozor by si proto měli dát hlavně senioři a malé děti, kterým nemusí vysoké teploty dělat dobře.

V neděli tropické počasí vygraduje. Nejnižší noční teploty se budou držet kolem 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty ale stoupnou až na 31 až 35 °C. 

Chladněji nebude ani v pondělí. Během dne se sice od západu objeví přibývání oblačnosti, postupně s přeháňkami a místy s bouřkami. Nejnižší noční teploty se ale přesto budou držet kolem 18 až 14 °C a nejvyšší denní teploty vystoupají na 31 až 35 °C.

Mírně se ochladí od úterý do čtvrtka. Zpočátku bude zataženo až oblačno a na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Od západu postupně polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty budou v úterý 17 až 12 °C, v dalších dnech 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty nás v úterý čekají v rozmezí 19 až 24 °C, v dalších dnech 23 až 28 °C.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy