Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové mění předpověď: Vysoké teploty budou, ale...

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Meteorologové omezili výstrahu před vysokými víkendovými teplotami jen na Čechy, kde se mohou vyšplhat až na 34 stupňů Celsia.

Na Moravě, ve Slezsku a na Českomoravské vrchovině budou teploty oproti původním předpokladům nepatrně nižší, a to většinou v rozmezí od 27 do 31 stupňů. ČTK o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí nově platí pro Prahu, střední Čechy, Karlovarský, Plzeňský, Ústecký a část Libereckého kraje od dnešních 13:00 do 20:00. V neděli k tomu pak přibudou ještě kraje Jihočeský, Pardubický a Královéhradecký, časové rozpětí výstrahy zůstane stejné jako dnes.

Nejvyšší denní maxima v Čechách budou stoupat nad 31 stupňů Celsia. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou v sobotu v severozápadní polovině Čech 29 až 33 stupňů, v neděli na většině území Čech 30 až 34 stupňů.

"Předpokládáme, že maximální teploty v rámci intervalů budou dosahovány v nížinách a pánvích. K ochlazení dojde za studenou frontou během pondělí," uvedli meteorologové.

Lidé by se měli snažit předejít přehřátí a dehydrataci organismu tím, že omezí fyzickou zátěž, nebudou pobývat na slunci zejména přes poledne a odpoledne a budou pít neslazené nealkoholické nápoje bez kofeinu, nejlépe neperlivé.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy