Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moravu zasáhly silné bouřky, hrozí vichřice a přívalové deště

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Po extrémně horkém a suchém víkendu, kdy bylo zahlédnout mraky skoro nadlidským úkolem, přichází bouřkové pásmo, které meteorologové slibovali. Bouřky nejsilněji udeří na severu Moravy a ve Slezsku.

Alespoň podle expertů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), kteří vydali výstrahu před silnými bouřkami. Ta platí od dnešní jedenácté hodiny a končí v devět hodin večer.

Výstraha je platná pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj, ale je možné, že se ještě rozšíří na další kraje.

Studená fronta zvolna postupuje přes Moravu k východu. V Olomouckém a Moravskoslezském kraji se budou ojediněle vyskytovat silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm s krátkodobými úhrny kolem 30 mm a nárazy větru do 20 m/s," píší meteorologové ve výstraze.

Silné bouřky se budou vyskytovat zejména v horských oblastech Jeseníků a Beskyd, meteorologové také upozorňují, že přívaly vody mohou zatopit sklepy a jiná nízko ležící místa.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy