Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Léto ještě nekončí, září bude teplotně nadprůměrné, říkají meteorologové

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Měsíc září by u nás měl být teplotně nadprůměrný. Toto by mělo platit i pro všechny čtyři předpovědní týdny od 5. září do 2. října. Uvedl to dnes server chmi.cz v dluhodobém výhledu počasí.

Do cirkulace vzduchu nad Evropou se mohou zapojit tlakové níže, původem z hurikánů tvořících se nad Atlantikem v tropickém pásu. To vnáší do předpovědi větší nejistotu. Nadprůměrné teploty budou doprovázeny i sušším počasím.

"Úhrny srážek se v jednotlivých týdnech mohou lišit, přičemž očekáváme, že naprší průměrné nebo podprůměrné množství srážek. Srážkově podprůměrné by mělo být i období jako celek. V souvislosti s převážně slunečným a teplým počasím lze očekávat během září narůstající deficit vláhy a riziko vzniku požárů," uvedli meteorologové.

Jaký bude příští týden?

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, v Čechách přechodně i polojasno. Na většině území déšť nebo přeháňky. Na východě místy, jinde ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Na východě zpočátku vítr slabý jihozápadní do 4 m/s.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť, ve východní polovině území srážky četnější. Během dne ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, ojediněle slabý déšť. Během dne ubývání oblačnosti až do vyjasnění. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Jasno až polojasno, zpočátku ojediněle nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy