Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku třetí den po sobě padaly teplotní rekordy

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Už třetí den po sobě padaly teplotní rekordy. Dosavadní maxima pro 10. září překonalo dnes 46 stanic, které počasí sledují minimálně 30 let.

Nejtepleji bylo ve Středočeském kraji. Nejvyšší teplotu dnes naměřili v Řeži u Prahy, kde teploměr vyšplhal na 31,8 stupně Celsia. Pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) o tom informovali na svém informačním webu.

Teplotu více než 31 stupňů dnes kromě Řeže naměřily také další středočeské stanice - Tuhaň, Neumětely a Dobřichovice. V Praze Karlově bylo 31,2 stupně.

Z celkem 246 stanic byla na 41 z nich do dnešních 16:00 dosažena nebo překročena teplota 30 stupňů Celsia, což je hranice tropického dne. Ze 146 stanic měřících 30 a více let padl teplotní rekord pro dnešní den na 46 z nich.

Témata:  počasí teplotní rekordy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy