Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Léto řeklo Česku sbohem. Tropy vystřídá déšť a bouřky

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Česko se dnes pro letošní rok rozloučí s tropickými dny a teplotami nad 30 stupňů. O víkendu nás čeká zataženo a deštivo, objeví se i bouřky. Vyplývá to z týdenního přehledu počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

"Rozsáhlá tlaková výše se středem nad Baltským mořem bude slábnout. Ze západní Evropy bude postupovat brázda nízkého tlaku vzduchu a s ní spojená zvlněná studená fronta přes naše území zvolna k východu. Začátkem týdne se v chladném vzduchu nad naše území začne od západu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku. Po jeho severním okraji budou od západu postupovat jednotlivé frontální systémy a budou částečně ovlivňovat počasí u nás," popisují meteorologové.

Ve čtvrtek bude jasno nebo skoro jasno. Večer se ale v Čechách od jihozápadu očekává přibývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty vystoupají 26 až 30 °C.

V pátek čekají meteorologové během dne od západu přibývání oblačnosti a na západě a jihozápadě místy přeháňky, ojediněle bouřky, večer srážky na většině území. Na Moravě a ve Slezsku skoro jasno až polojasno, večer od západu přibývání oblačnosti a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty vyšplhají 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty na 25 až 29 °C.

V sobotu bude zataženo až oblačno, objeví se přeháňky nebo déšť, místy trvalejší. Ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C.

V neděli nás čeká podobné počasí. Zataženo až oblačno, na většině území přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 16 až 20 °C. 

I v pondělí se očekává oblačno, přechodně polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 16 až 20 °C.

Od úterý do čtvrtka bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ráno se mohou objevit ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy