Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aprílové počasí na severu republiky: Chumelenice a teplota pod nulou. Jak na tom je zbytek republiky?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Sever republiky nepříjemně překvapila sněhová nadílka. Teploty na některých místech spadly až k nule. Naštěstí se o víkendu zase oteplí.

Zataženo, déšť a na severu republiky chumelenice. Tak vypadalo ráno v Česku. Sněžilo hlavně na Liberecku, konkrétně ve Šluknovském výběžku. Teploty na některých místech spadly dokonce pod nulu a oproti čtvrtku se výrazně ochladilo.

Během dne budou naštěstí srážky ustávat a bude se vyjasňovat. A teploty půjdou rychle nahoru. Na jihovýchodě republiky můžou dokonce stoupnout až k 17 °C. Postupně bude slábnout i vítr. A pěkné počasí bude podle meteorologů z ČHMÚ i o víkendu.

V sobotu po ránu ještě můžou teploty klesnout pod nulu, ale odpoledne bude krásně jasno nebo polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupají na krásných 12 až 16 °C.

V neděli bude také jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty ale vyšplhají na skvělých 15 až 19 °C.

Pěkné počasí vydrží i příští týden

V pondělí bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. V úterý musíme počítat s přibývající oblačností na můžou se vyskytnou i bouřky. Teploty budou opravdu vysoké, mezi 20 až 24 °C.

Vyhlídka počasí od středy do pátku: Oblačno až polojasno, místy přeháňky. V závěru období přibývání oblačnosti a srážky četnější. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C, v závěru období 14 až 19 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy