Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí se láme. Ve středu začne sněžit

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Ještě před pár dny teploty dosahovaly až 25 stupňů a nic nenaznačovalo tomu, že by se s námi léto rozloučilo. Počasí se však tento týden prudce změní a už ve středu začne sněžit.

V pondělí nás na většině území čeká déšť nebo přeháňky. V Čecháchdojde od západu k ustávání srážek a ubývání oblačnosti až na polojasno. Přes den bude převážně oblačno, zpočátku ojediněle, během dne na většině území přeháňky. Na východě Moravy a ve Slezsku zpočátku zataženo s deštěm. Večer bude na severovýchodě opět zataženo s deštěm. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 13 až 17 °C.

V úterý se podle meteorologů ještě více ochladá. Na horách na severu a severovýchodě republiky bude déšť vydatnější a později odpoledne a večer dojde od severozápadu k ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. 

Zásadní zlom přijde ve středu. Bude sice polojasno, během dne dojde od severovýchodu k přibývání oblačnosti a místy se objeví přeháňky, na severu a severovýchodě území budou srážky četnější. V polohách nad 800 m se ale objeví srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 5 až 1 °C a objeví se četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 7 až 11 °C. 

Ve čtvrtek bude na většině území zataženo a občas se objeví déšť, v polohách nad 800 m také opět hrozí srážky sněhové nebo smíšené. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. 

V pátek bude zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty nepřekročí 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat stejně jako ve čtvrtek v rozmezí 7 až 11 °C.

Od soboty do pondělí bude zataženo až oblačno, zpočátku na většině území, postupně místy občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, místy se objeví přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy