Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 5. října

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Mezi mohutnou tlakovou výší nad Skandinávií a tlakovou níží nad Rumunskem a Ukrajinou k nám bude proudit studený vzduch od severu až severovýchodu, uvedl server chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až polojasno, ojediněle, na horách místy přeháňky, v polohách nad 800 m, na severovýchodě postupně nad 500 m sněhové. Nejnižší teploty 5 až 1 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Čerstvý severní vítr 4 až 8 m/s, ve východní polovině území místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (kolem 72 km/h).

Tlaková tendence: zpočátku slabý vzestup, postupně slabý pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Zpočátku polojasno až oblačno a ojediněle, na horách místy přeháňky, v polohách nad 700 m, na severovýchodě nad 500 m sněhové. Během dne od severovýchodu přibývání oblačnosti a postupně na většině území občas déšť nebo přeháňky, nad 900 m srážky sněhové. Nejvyšší teploty 6 až 10 °C. Čerstvý severní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy, zejména na Moravě a ve Slezsku, s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (kolem 72 km/h).

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy