Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 7. října

Ranní rosa, příroda
Ranní rosa, příroda
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Počasí u nás bude ovlivňovat tlaková níže nad Slovenskem, která později postoupí nad Ukrajinu. Kolem ní do střední Evropy bude proudit studený vzduch od severovýchodu, uvedl server chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Polojasno, v západní polovině, postupně jen na jihozápadě až západě Čech zataženo až oblačno a místy občasný déšť nebo přeháňky. K ránu ojediněle mlhy. Nejnižší teploty +3 až -1 °C, v západní polovině Čech 5 až 2 °C. Slabý severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s nebo klidno.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: k ránu místy mírně zhoršené, jinak dobré

Počasí přes den (07-24):Většinou oblačno, ojediněle, na jihozápadě Čech zpočátku místy občasný déšť nebo přeháňky. Ráno přechodně polojasno a ojediněle mlhy. Večer na horách na severu a severozápadě srážky četnější, nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s, bude večer slábnout.

Tlaková tendence: setrvalý stav

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy