Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 14. října

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Mezi tlakovou výší zasahující ze Skandinávie nad Balkán a tlakovou níží nad jihozápadní Evropou k nám začne proudit, zejména ve vyšších vrstvách atmosféry, teplý vzduch od jihu, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Převážně zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle jasno až polojasno. Na severovýchodě a východě k ránu ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 6 až 2 °C, na severovýchodě a východě při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na severu a severozápadě čerstvý vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 72 km/h). Na severovýchodě Moravy a ve Slezsku slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles, na Moravě a ve Slezsku zpočátku slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré, na severovýchodě mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Převážně zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení. Zpočátku ojediněle, postupně místy jasno až polojasno. Na severovýchodě a východě ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C, při malé oblačnosti až 15 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na severu a severozápadě čerstvý 7 až 11 m/s s nárazy kolem 20 m/s (kolem 72 km/h). Večer bude vítr slábnout.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré, na severovýchodě zpočátku mírně nepříznivé

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy