Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 20. listopadu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Zvlněná studená fronta postupuje přes Moravu zvolna k severovýchodu. Během noci k nám začne po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou ve vyšších vrstvách atmosféry proudit teplý vzduch od jihu.

Počasí dnes večer a v noci (17-07):Zpočátku většinou zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku místy srážky trvalé a vydatné. V Čechách nad 1000 m přechodně déšť se sněhem nebo sněžení. Později večer v Čechách od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší teploty 4 až 0 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku čerstvý jižní 4 až 8 m/s, s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup, později slabý pokles

Rozptylové podmínky: dobré, postupně mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):V Čechách polojasno až oblačno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Na Moravě a ve Slezsku většinou zataženo, ojediněle mrholení, ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 6 až 10 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na východě území později čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy