reklama

Sníh bude ve čtvrtek padat ve vyšších polohách, ve středních a nižších se bude střídat déšť se sněhem. Vítr bude zesilovat až do noci na pátek, v pátek zeslabí.

Nejsilnější nárazy západního až severozápadního větru se očekávají v Krkonoších a Krušných horách, kde rychlost zřejmě překročí 108 kilometrů za hodinu. Řidiči by si proto měli dát pozor na "bílou tmu", sněhové jazyky a závěje.

Na sněhovou nadílku čeká řada lyžařských areálů, jejichž provozovatelé využili v uplynulých dnech mrazivého počasí a začali sjezdové tratě uměle zasněžovat. V sobotu se například rozjede lanovka na Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách, v krkonošských areálech se vleky rozjedou zřejmě až příští týden.

Předpověď na středu (00-24):
V noci Jasno až polojasno, na severu k ránu až oblačno. Přes den další přibývání oblačnosti a odpoledne na severu a severovýchodě a večer postupně na většině území občasné sněžení, v polohách pod 400 m místy i déšť se sněhem, uvedl chmi.cz. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem -5 °C. Slabý, během dne postupně mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno, občas déšť se sněhem nebo sněžení, postupně v polohách pod 600 m i déšť. Na horách na severu a severovýchodě sněžení trvalejší a vydatnější. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Západní až severozápadní vítr bude zesilovat na čerstvý 6 až 11 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (54 až 72 km/h). Na horách nárazy větru 25 až 30 m/s (90 až 108 km/h) a tvorba sněhových jazyků, místy i závějí, zejména na severu
a severovýchodě.

Předpověď na pátek (00-24):
Zataženo až oblačno, občas déšť nebo déšť se sněhem, nad 600 m sněžení. Postupně proměnlivá oblačnost a na horách místy, jinde ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Zpočátku čerstvý severozápadní až západní vítr 6 až 11 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (54 až 72 km/h). Na horách nárazy větru 25 až 30 m/s (90 až 108 km/h) a tvorba sněhových jazyků, místy i závějí, zejména na severu a severovýchodě. Vítr bude během dne zvolna slábnout.