Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českem zmítají mrazy, na Jizerce naměřili minus 19,7

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Liberec - Mrazy v Česku zatím příliš nepolevují. Na rašeliništi na Jizerce v Jizerských horách ukazovaly teploměry dnes v 06:00 minus 19,7 stupně. Včera to bylo minus 19,9 stupňů. Řidiči by měli být na Liberecku opatrní, silnice jsou namrzlé.

Hlavní tahy jsou většinou jen holé a vlhké a s opatrností sjízdné. Pozor by si měli dát motoristé v horských oblastech a na silnicích nižších tříd, které se nesolí. Leží na nich zledovatělá vrstva ujetého sněhu a mohou klouzat.

Zatímco na Jablonecku a Semilsku je dnes ráno většinou jasno a teploty se pohybují kolem minus šesti stupňů, na Liberecku, kde je obloha zatažená nízkou oblačností, klesly teploměry na některých místech až k minus deseti.

Momentálně díky chladnému a suchému počasí sněhu nepřibývá ani neubývá, ale od čtvrtka začnou opět poměrně výrazně stoupat teploty. V sobotu očekáváme denní maxima dokonce mezi 4 a 9 °C, což bude pochopitelně spjaté s teplotami nad bodem mrazu i v horských oblastech, uvedlo meteocentrum.cz.

Ze středních poloh se tedy sníh velmi pravděpodobně zcela vytratí a ve vyšších nadmořských výškách jej také výrazně ubude, i když nějaký na zemi nejspíše zůstane.

Témata:  počasí Liberecký kraj mráz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy