Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 2. ledna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Od severozápadu přejde přes naše území studená fronta, která ukončí inverzní ráz počasí, informuje chmu.cz

Počasí v noci (22-07):Jasno nebo skoro jasno. Místy mrznoucí mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. V severozápadní polovině Čech během noci přibývání oblačnosti. Nejnižší teploty -6 až -10 °C, v západní polovině Čech a ve Slezsku kolem -4 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno, v západních a středních Čechách místy mírný jihozápadní 3 až 7 m/s, na severovýchodě čerstvý 4 až 8 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, místy dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno. Zpočátku místy mrznoucí mlhy a v jihovýchodní polovině území místy skoro jasno. Od severozápadu občasné sněžení, na jihu Čech, na Moravě a ve Slezsku až odpoledne a večer. Nejvyšší teploty -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. Mírnýjihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, v severovýchodních Čechácha na jižní Moravě slabý proměnlivý do 4 m/s. Večer se bude vítr měnitna severozápadní.

Tlaková tendence: setrvalý stav, přechodně slabý pokles, večer mírnývzestup

Rozptylové podmínky: dobré, ráno a dopoledne místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy