Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přes Česko se přežene studená fronta

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Přes Česko bude přecházet k východu studená fronta a meteorologové varují před ledovkou. Hrozí dnes v noci a v pátek dopoledne na téměř celém území republiky s výjimkou západu a jihozápadu Čech a části Moravskoslezského kraje.

Do Čech v noci přinese fronta občasný déšť, který může ojediněle namrzat. "K ránu se srážky rozšíří na Českomoravskou vrchovinu a ráno dále na Moravu a do Slezska," uvedli meteorologové.

Varování před možností tvorby ledovky platí pro Prahu, střední Čechy, Liberecký a Ústecký kraj od půlnoci do pátečních 9:00.

Od pátečních 5:00 do 10:00 se ledovka může tvořit v Jihočeském, Pardubickém a Královéhradeckém kraji a na Vysočině. Ve stejné době může déšť namrzat také na Moravě a ve Slezsku, konkrétně v Jihomoravském, Zlínském a Olomouckém kraji a na Bruntálsku a Opavsku.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až zataženo, od severozápadu postupně přeháňky nebo občasný déšť, zpočátku ojediněle mrznoucí, který bude později od západu v polohách nad 600 m přecházet ve sněžení. Na východě území v noci jasno až polojasno, místy mrznoucí mlhy, informuje chmi.cz. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při malé oblačnosti až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku místy, postupně ojediněle déšť nebo přeháňky, nad 600 m srážky sněhové. Večer od západu částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při malé oblačnosti a uklidnění větru kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Slabý proměnlivý, později jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Témata:  počasí náledí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy